BEACHB Swimwear

Számunkra fontos a nők védelme és támogatása

2022-ben arra a döntésre jutott a Beachb Swimwear, hogy a protézises termékeit népszerűsítse és ebből kifolyólag kereste fel Halom Borit (a Mellrákinfó Egyesület alapítóját) egy esetleges együttműködéssel. Miután áttekintettük a weboldalt még erősebb elköteleződést éreztünk az együttműködésre, ugyanis egy nagyon komoly és elhivatott egyesület benyomását keltette, ami Bori nyitottsága és pozitív hozzáállása tovább fokozott.

Számunkra fontos a nők védelme és támogatása

A szervezet célkitűzései

A szervezet két alapvető célkitűzése a felvilágosítás és a betegedukáció, amelyet önkéntesekkel és szakemberek bevonásával végez rengeteg platformon.

A felvilágosítást prevenciós információkkal és tájékoztatással kezdik, ugyanis az időben felfedezett mellrák és a kezelések időben történő megkezdése esetén az 5 éves túlélési arány 95%!
Az oldalon található egy egyszerű, de igen hasznos, 5 percet igénybe vevő önvizsgálati eljárás, melynek segítségével (sok esetben) észlelhetők az elváltozások.
Az önvizsgálati módszer mellett igyekeznek minden lehetséges fórumon felhívni a nők figyelmét arra, hogy milyen fontos eljárni az ingyenes mammográfiás szűrésre, melyre 2 évente kapnak meghívót a 45-65 év közötti hölgyek Magyarországon. Fontos tudni, hogy az egyetlen módszer, ami szűrésnek minősül, az a mammográfia, ám 100%-os eredményt, a mammográfia, az ultrahang és a mintavétel együttes eredménye után kapunk.
A kor és technológia előrehaladtával már applikáció segítségével (BreastTest) el lehet menteni az elváltozások helyét észlelés dátuma szerint, majd időrendi sorrendben elmenteni azokat.

A mintavételt patológus vizsgálja meg és mondja ki, hogy rossz vagy jóindulatú daganatról van-e szó. Amennyiben a páciens pozitív értéket kap, úgy a mellrák fajtájától és stádiumától függően kezdik meg a kezelést. Ez lehet sebészeti beavatkozás, kemoterápia vagy sugárkezelés.

Az erős elköteleződés akkor következett be a Beachb csapatától, amikor megtudta, hogy a Mellrákinfó Egyesület komoly szerepet vállal a betegek pszichológiai – lelki tájékoztatásában, edukálásában és támogatásában, nem csak az eredmény kézhezvételénél! Az onkopszichológia egyik neves tekintélyével készítettek interjút, Dr. Riskó Ágnessel, melyet ajánlani tudunk és az alábbi linkre kattintva el is tudják érni.

A rehabilitáció során sok területre térnek ki, első lépésben a segédeszközökre. Itt tájékoztatást adnak arról, hogy ki írhatja fel receptre a protézises melltartót és milyen rendszerességgel. Emellett a támogatás mértékét és további igen hasznos tudnivalót osztanak meg a segédeszközökről.

Mint megtudtuk az orvostudománynak köszönhetően ma már többféle műtéti eljárás is létezik és segít abban, hogy minden nő újra teljes értékű életet élhessen a betegség után. Az expander beültetés során két műtétre kerül sor: az elsőnél egy orvosi implantátumot helyeznek be, amit heti rendszerességgel sóoldattal töltenek fel annak érdekében, hogy a megfelelő mell formát el tudják érni, majd a második műtétnél a végleges szilikon implantátumot helyezik be.
Létezik a háti- és a hasi lebenyes helyreállítás, amikor is saját test szövettel történik a pótlás. Ilyenkor a test adott területéről kimetszéssel eltávolítanak egy szövetcsoportot, majd az érintett mellterületre helyezik.
A rehabilitáció szakaszában még számos tornára felhívják a látogató figyelmét, érdemes körülnézni az oldalon!

Közös célok és kooperációk

Az egyesület részletes megismerését követően cégünk ügyvezetője erős elköteleződést érzett az egyesület és páciensei támogatására és együttműködésre.

Borival egyeztettünk a lehetőségekről és többek között az októberi rendezvényükön szeretnénk közreműködőként és támogatóként is részt venni. Emellett social média felületeinken és weboldalunkon is szeretnénk helyet biztosítani a számukra.

Sajnálattal jutott a Beachb tudomására, hogy a TB nem támogatja a protézises fürdőruhák vásárlását, ezért úgy döntött, hogy a betegségben érintettek számára 5000 Ft értékű vásárlási kupont biztosít, melyet a protézises fürdőruhák vásárlására lehet fordítani.