BEACHB Swimwear

Milyen fürdőruhát válassz a testalkatod alapján? Hasznos tanácsok fürdőruha vásárláshoz

Nyakunkon a nyár, elindult a strandszezon, így itt az ideje találni egy divatos fürdőruhát. Amikor fürdőruhát tervezel vásárolni számos tényező befolyásolhatja a döntésedet. Legyen az a fürdőruha fazona, melltartó típusa, mintázata, vagy a csípőd és hasad mérete, akár a vállad szélessége vagy a mellméreted. Ahány fürdőruha típus és mintázat, annyi féle verzióból tudsz választani, de hogy hogyan tudod meghozni a helyes döntést, ebben most segítségedre leszünk.

Milyen szempontokat érdemes betartani fürdőruha vásárláskor?

Minden nőnek első és legfontosabb szempont, hogy jól érezze magát a bőrében és a fürdőruhájában. Sokan küzdenek komplexusokkal és elégedetlenek bizonyos testrészükkel, legyen az a hasuk, mellméretük vagy bármi más. Egyet fontos tisztázni, minden nő úgy szép ahogy van! Minden mást egy jól kiválasztott fürdőruhával szépen kiemelhetünk az előnyös tulajdonságaink közül, amit pedig nem szeretnénk mutogatni, elrejteni azt.

Mielőtt megvásároljuk a fürdőruhát érdemes figyelembe venni, hogy az alakodhoz milyen típust válassz. Ehhez első lépésben határozzuk meg az alakod az alábbiakból:

  • alma/ O alak
  • körte/ A alak
  • homokóra/ X alak
  • háromszög/ Y alak

Fürdőruhák alma testalkathoz

Vannak akik felsőtestben erősebbek az alsótestükhöz képest, számukra fürdőruha vásárláskor a legfontosabb, hogy a lábukat hangsúlyozzák. Legyen az egy magas derekú bugyi, ami megmutatja a formás lábakat, kiváló választás ehhez az alakhoz! Egyrészes fürdőruha vagy tankini esetén figyelj arra, hogy ne a mintákon legyen a hangsúly, mert könnyedén a hasadra irányíthatják a figyelmet.

Fürdőruhák körte testalkathoz

Akik csípőben erősebbek a mellkasukhoz képest, őket nevezzük körte alakú nőknek. Ha te is ide tartozol, akkor tartsd szem előtt, hogy a mellkasodra és a felső testedre helyezd a figyelmet. Különböző típusú melltartókkal készülnek fürdőruhák akár az egyrészesek, akár bikinik vagy tankinik esetén. Az állítható és rögzített vállpántok is nagyban befolyásolják a dekoltázst. A fürdőruhához olyan bugyit válassz, ami vékonyít, erre kifejezetten sötét színű bugyikat javaslunk.

Fürdőruhák homokóra testalkathoz

Abban az esetben, ha a derekad és csípőd vonala hasonlít egy homokóra formára, akkor a szerencsések közé tartozol. Válassz hozzá olyan fürdőruhát, ami kiemeli a nőies formáidat és idomaidat, erre kiváló választás lehet egy bikini. Válassz olyat, ami kihangsúlyozza a derekad.

Fürdőruhák háromszög testalkathoz

Ha keskeny a csípőd és a derekad, de hangsúlyosabb a melled, akkor válaszd a vastag pántos, párnázott és merevítős mellartókat. Ezek segítségedre lesznek, hiszen kiválóan tartják a melleket. Az alkatodhoz válassz bikini alsót, vagy egyrészes fürdőruhát mélyebb dekoltázzsal.

További hasznos tanácsok fürdőruha vásárláshoz

Nem feltétlenül kell, hogy egyezzen a fürdőruha bugyi és melltartó színvilága és mintája. Ha kedveled a bikiniket, a meglévő bikini melltartóhoz választhatsz más mintázatú bikini alsót. Napozás esetén válassz olyan fürdőruhát, ahol szem előtt tartod hol fog fehér csíkokat hagyni. Egy bikiniben is kifejezheted magad és a stílusod, így válassz olyat, amiről elmondhatod, hogy Te vagy!